Dvojgólový Záborský, s Nemcami to dobrý zápas nebol

06.05.2013 Celý región

Helsinki 6. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti zvládli jeden z kľúčových zápasov v boji o postup do štvrťfinále a tak aj za splneným svojho cieľa na 77. majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku.

Pod výhru 3:2 nad Nemeckom sa výraznou mierou podpísal Tomáš Záborský, ktorý dvoma gólmi potvrdil úlohu kanoniera, ale úplne spokojný nebol.

Dvadsaťpäťročný krídelník najprv v 46. minúte vyrovnal na 2:2 a v 53. stanovil konečné skóre duelu. Po troch zápasoch základnej skupiny má na konte štyri body (3+1) a je lídrom kanadského bodovania Slovákov. "Sebavedomie mám dosť vysoké. Pri strelách si verím a som rád, že mi to tam padá," povedal po zápase, ktorý však nechcel označiť za dobrý. "Nepovedal by som, že to bol vydarený zápas. Prvá tretina bola z našej strany naozaj zlá. Treba to zlepšiť, pretože proti iným súperom sa nám to nemusí vyplatiť," uviedol.

1.tretina bola zlá

Úvodné dejstvo slovenským hráčom skutočne vôbec nevyšlo. Nemci ich pohodlne držali na dištanc a nepustili ani do jednej vyloženej šance, navyše sa už v 5. minúte ujali vedenia: "Hrali veľmi dobre takticky a mali stále troch hráčov vzadu, čiže tam žiadna hrozba prečíslenia nebola. Vedeli si výborne pokryť puk v útočnom pásme, ťažko sa proti tomu hralo. Našťastie sme na nich našli recept a nakoniec sme vyhrali."

Nemecký tréner Pat Cortina v závere duelu odvolal brankára Roba Zeppa a Záborskému, ktorý bol vtedy na ľade, sa naskytla veľká šanca na hetrik. Na gól do prázdnej bránky sa však neulakomil. "Nie, nie. Oni hrali šiesti a my sme boli štyria, tam bolo najdôležitejšie nedostať gól. Tu sa hrá pre tím a tie tri body sú najdôležitejšie," dodal.
 

Vyberte región